BALASAN MENINGGALKAN SOLAT...KIRALAH

Gambar Hiasan - Balasan Meninggalkan Solat
"Balasan meninggalkan Solat..kiralah..
~1 HARI akhirat = 1000 TAHUN dunia1 TAHUN akhirat = 365 HARI akhirat x 1000 = 365,000 TAHUN dunia
~1 waktu solat= 80 tahun akhirat = 29 200 000 tahun dunia. (80x365x1000)
~2 waktu solat= 160 tahun akhirat = 58 400 000 tahun dunia. (160x365x1000)
~3 waktu solat= 240 tahun akhirat = 87 600 000 tahun dunia. (240x365x1000)
~4 waktu solat= 320 tahun akhirat = 116 800 000 tahun dunia. (320x365x1000)
~5 waktu solat= 400 tahun akhirat = 146 000 000 tahun dunia. (400x365x1000)
~SEKALI tidak solat dah dekat 30,000,000 tahun kena azab.
~SEHARI tidak solat dah dekat 150,000,000 tahun kena azab.
~SETAHUN tidak solat dah berapa? 53,290,000,000 (53.29 billion tahun dunia)

Okey, tak sedar-sedar lagi?
Still boleh relax sebab anggap kalau kita ISLAM, lepas azab je terus masuk syurga?
Cuba korang bayangkan balik kampung kat PERLIS dari JOHOR time CUACA PANAS, tapi aircond kereta plak rosak, berapa minit boleh tahan panas? Renung2kan. ^_^
wallahua’lam…"

Catatan dari Putra Langit Hijau

1 ulasan:

  1. Subhanallah....tpi malangnya ramai yang belum sedar :(

    BalasPadam

8 Nov 2011